Pentru parinti, alegerea corecta a ghetelor pentru cei mici reprezinta de multe ori adesea un puzzle. Intrebarile sunt zdrobitoare, modelele sunt numeroase, iar dorintele copiilor sunt in mare parte diferite de cerintele parintilor. Pe scurt, nu stim ce sa cumparam! De multe ori, parintii cauta sfaturile fizioterapeutilor pe internet pentru a afla ce si cum trebuie sa aleaga. Vom discuta despre acest aspect in continuare.

  1. Alegeti marimea ideala

Marimea ideala este foarte importanta. Parintii trebuie sa ia in considerare faptul ca ghetele vor fi purtate fie cu o pereche de sosete de lana sau sosete groase, fie cu doua perechi de sosete mai subtiri. Deci, ghetele ar trebui alese cu o marime mai mere decat pantofii de obicei.

  1. Tineti cont de calitatea materialelor

Calitatea materialelor reprezinta un detaliu foarte important. De exemplu, o pereche de ghete Sabina care sunt lucrate cu materiale de cea mai buna calitate, poate reprezenta alegerea ideala. Aceste incaltari la exterior sunt fabricate din piele naturala, moale, de calitate superioara. Facem precizarea ca talpa acestora este din cauciuc si  este foarte flexibila si anti-derapanta.

Interiorul ghetelor Sabina de la Giraffe-Shoes, este captusit cu blanita groasa si calduroasa din material sintetic, iar astfel este asigurat confortul termic al micutilor atat in zilele friguroase de toamna cat si in zilele geroase de iarna.

Incaltamintea insa, trebuie sa stiti ca nu este impermeabila. In contact cu apa, pielea din care sunt confectionate ghetele Sabina  se umezeste si  permite apoi trecerea apei. In cazul in care incaltamintea ajunge in contact cu apa, este necesara o uscare lent, la temperatura camerei.

  1. Ar trebui sa aleg elemente de fixare sau sireturi

Atasamentul ghetei trebuie sa permita reglarea in latime la piciorul copilului, dar si pentru a stabiliza copilul in gheata sa. Pornind de la acest principiu, nu exista solutii mai bune intre dispozitivele de fixare sau sireturi.

Alegerea parintelui va depinde de nivelul de invatare al copilului sau. Cand parintele alege o pereche de ghete Sabina sau orice lat tip de ghete, obiectivul sau este ca copilul tau sa fie independent si sa le poata indeparta pe cont propriu, dar si sa se incalte din nou pe cont propriu.

De la varsta de 2-3 ani, prin urmare, elementele de fixare cu siret pot fi de preferat pentru promovarea independentei copilului. Sireturile nu sunt proscrise, dar trebuie sa va asigurati ca copilul dvs. va putea sa-si ataseze si sa-si detaseze sireturile, astfel incat sa-si puna si sa-si scoata ghetele singur.

Incepand cu varsta de 5 ani, invatarea sireturilor este o prioritate pentru a dezvolta abilitati motrice fine. Retineti ca un copil invata mereu; deci asigurati-va ca puneti un exemplu. Nu le puneti ghetele fara sa le scoateti sireturile sau nu le lasati sireturile desfacute atunci cand merg.

  1. Cumparaturi online?

Din ce in ce mai multi parinti aleg incaltamintea pentru cei mici din magazinele online. La Giraffe-Shoes de exemplu, se gasesc diferite ghete si cizme pentru cei mici, pantofi si pantofi sport, astfel incat fiecare parinte sa aleaga cea mai potrivita incaltaminte pentru copilul sau.

Parintii care cauta incaltari online pentru cei mici, trebuie sa tina cont de marimea corecta, dar si sa se intereseze la modalitatile de retur de exemplu.

Leave a Reply