In cazul in care nu esti sigur cum sa procedezi la achizitia de inele de logodna cu diamant, nu intra in panica, intrucat nu est singurul. Este cunoscut faptul ca achizitia inelului de logodna nu este ca orice altceva. Chiar daca nu este intotdeauna un obiect super-scump, cumpararea inelului de logodna nu se compara cu un bilet de vacanta ori un obiect deosebit de mobilier.

Pietrele pretioase, precum diamantele sau rubinele au o alta poveste, pentru care chiar trebuie sa apelezi la un cunoscator. In acest caz, inelul de logodna presupune calitate, stil si chiar un mod aparte de expunere si de comercializare. Este aproape imposibil, chiar si pentru ochiul unui neinitiat, sa nu iti dai seama atunci cand ai in fata o piatra pretioasa.

Dincolo de aceasta, cei mai multi dintre noi nu vedem sau atingem pietre si bijuterii pretioase decat de cateva ori in viata noastra. Iar atunci cand o facem, atunci e vorba cu adevarat despre momente emotionante. Aceasta inseamna ca este si un moment critic, iar alegerea inelului perfect de logodna trebuie sa inspire incredere si angajament si din acest motiv ar fi bine sa apelati la un bijutier de incredere.

Nu credem ca este indicat sa lasati aceasta alegere la mana destinului, iar pentru aceasta ar trebui sa va puneti cateva intrebari atat dumneavoastra, cat si bijutierului. Aici, sunt cateva aspecte de care ar trebui sa tineti cont, cata vreme de ele depinde alegerea inelului de logodna perfect.

Iar daca aveti un bijutier de incredere, cu atat mai bine.

Astfel, un bun bijutier ar trebui sa se concentreze mult pe mireasa, caci, in cele din urma, totul este despre ea: ce stil adopta, care sunt nevoile si dorintele ei. De asemenea, acesta ar trebui sa va asculte si sa nu se concentreze doar pe agenda proprie de vanzari, prin care sa va ofere orice, daca sunteti in stare sa oferiti pretul cel mai bun.

De asemenea, un bijutier bun ar trebui sa va arate mai multe tipuri de inele, dar si sa va ghideze in alegerea modelului cel mai potrivit. Nu trebuie sa va lasati coplesiti de emotie. S-ar putea ca modelul potrivit sa nu se incadreze tocmai in bugetul planificat, insa va trebui sa stiti ca este alegerea corecta.

Mai apoi, ar trebui sa stiti daca bijutierul la care apelati este unul autorizat si de incredere. Nu ar fi rau sa intrebati pe cineva care a mai apelat la el si sa aflati o parere. De asemenea, ati putea verifica de cat timp bijutierul activeaza in aceasta bransa si ce reputatie are magazinul sau in zona.

O afacere stabila e posibil sa aiba si referinte mai multe, astfel ca acestea nu vor fi greu de gasit, chiar la o simpla cautare pe internet.

Nu in ultimul rand, ar trebui sa vedeti daca bijutierul ofera si o gama mai larga de servicii. Astfel, un bijutier respectabil se va pricepe chiar el sau va avea un angajat specialist in identificarea pietrelor pretioase, cu gasirea celei mai bune solutii in functie de marimea pietrei, de valoarea inelului, in ansamblu si cu respectarea bugetului dumneavoastra, bineinteles.

Nu in ultimul rand, ar trebui sa ofere servicii de ajustare, in cazul in care inelul surpriza nu se potriveste chiar perfect si mai trebuie modificat.

Leave a Reply