Când vine vorba despre alegerea unui cadou potrivit pentru copil, mulți părinți nu știu exact către ce să se orienteze. Pe de-o parte se simt limitați de bugetul redus, iar pe de altă parte doresc să le ofere celor mici o experiență plăcută și utilă în același timp, care să îi ajute să se dezvolte armonios.

Achiziționează o bicicletă de copii

Dacă te afli în pană de idei și nu știi ce să cumperi pentru micuțul sau micuța ta, ei bine, noi avem soluția potrivită: o bicicleta copii veselă și colorată, care să îți ajute micuțul sau micuța să se distreze într-un mod sănătos. În prezent, există magazine online care comercializează astfel de produse la prețuri excelente.

Mersul pe bicicletă, un obicei sănătos

Având în vedere că doctorii recomandă mișcarea în aer liber, mersul pe bicicletă este o activitate plăcută care îl va ajuta pe micuțul tău să fie în formă. De aceea, un astfel de cadou se dovedește a fi o alegere perfectă pentru copilul tău.

Poate te întrebi, însă, ce factori ar trebui să iei în considerare pentru a te asigura că alegi bicicleta potrivită. În cele ce urmează, vom menționa o parte dintre cei mai importanți dintre aceștia:

  • Mărimea și greutatea

Atunci când alegi bicicleta este important să ții cont de anumiți parametri – cum ar fi mărimea și greutatea. Nu alege o bicicletă cu o greutate mare pentru că va fi greu de manevrat pentru cel mic, ci optează pentru un model de bicicletă cu o greutate mai redusă.

Specialiștii susțin că o bicicletă de copii nu trebuie să aibă mai mult de 1/5 din greutatea copilului. Cu alte cuvinte, pentru un copil cu o greutate de 15-20 kilograme, este perfectă o bicicletă care cântărește aproximativ 3-4 kilograme.

Mărimea roților – măsurată în inchi – este un alt indicator care te poate ajuta să alegi bicicleta perfectă.

Așadar, pentru un copil cu înălțimea 60-90 cm, este necesară o bicicletă de 12″, pentru un copil cu înălțimea 75-100 cm este potrivită o bicicletă de 14″, în timp ce 20″ reprezintă o mărime ideală pentru cei cu înălțimea de 110-140 cm, iar 24″ e dimensiunea roților la o bicicletă de copii potrivită pentru cei cu înălțimea de 130-160 cm.

  • Designul bicicletei

Dincolo de specificațiile și detaliile tehnice, mai contează și designul bicicletei care trebuie să fie unul atractiv pe placul micuțului tău. Fiecare părinte își cunoaște bine copilul, așadar cu siguranță știi care sunt personajele sale favorite în cazul în care vrei să îi faci o surpriză.

Sau ai putea să îl lași pe el să aleagă modelul dorit. Indiferent de varianta pe care o adopți, micuțul va folosi bicicleta cu mult drag având în vedere că modelul ales se va potrivi cu personalitatea și cu preferințele sale.

  • Biciclete pentru fetițe

În general, micuțele își doresc biciclete cu personaje din Frozen sau din Sofia, cu Minnie Mouse sau cu Soy Luna.

  • Biciclete pentru băieței

Dacă fetițelor le plac castelele și prințesele, băieții sunt, mai degrabă, fani super-eroi. Așadar o bicicletă cu Spiderman, StarWars sau Cars ar putea fi alegerea potrivită pentru micuțul tău.

  • Siguranța

Orice părinte dorește să își știe copilul în siguranță. Alege o bicicletă care să prezinte un grad sporit de siguranță și care să fie ușor de folosit. De exemplu, este important ca manetele de frână să fie de dimensiuni reduse pentru a putea funcționa rapid și pentru a putea fi trase spre ghidon cu ușurință.

Leave a Reply