Stiu ca isi pierde jumatate din valoare, daca nu chiar mai mult, pentru ca ma “laud” cu ea dar macar asa mai scriu si eu cate ceva pe aici.

Eram in autobuz, ma duceam inspre munca si m-am intalnit cu controlorii. O mica paranteza: In Constanta bagi biletele in niste cutiute ce-ti imprima pe ele ora, numarul autobuzului si trei litere unice pentru acel autobuz. Probabil exista chestia asta si-n alte orase. Ce-au descoperit insa constantenii (aici n-am de unde sa stiu daca doar ei) este ca acele bilete pot fi sterse folosid parfum. Probabil alcoolul din el sau ceva face ca acea vopsea sa se stearga.

Chestia asta a functionat cand existau in paralel si aceste “validatoare electronice” si compostoarele vechi. Mergeai prima oara cu el “validat” dupa care il stergeai si-l perforai old school. Eh, asta a mers doar putin, vreo luna cred. Acum exista doar cele electronice, care sunt destepte. “Simt” cumva, probabil ca se subtiaza hartia, ca nas sigur n-au, daca biletul a fost sters. Asa ca el nu poate fi refolosit…

Revenind la fapta mea buna. Un nene c-o fetita de mana era in situatia in care nu putea composta pentru ca biletul fusese sters. El sustinea ca nu stie, ca are biletul de la sotia lui. Controlorii evident ca n-au vrut sa creada si a inceput scandalul.

M-am ridicat frumos si i-am dat omului celalalt capat al biletului meu pe care l-a compostat. Evident acest lucru cu huiduieli din partea controlorilor. Intr-un fel aveau si ei dreptate, trebuie sa dea amenzi si daca s-ar gasi cate unul ca mine sa-i salveze pe cei fara bilet ei ar fi degeaba.

Omul mi-a multumit, controlorii m-au injurat iar eu mi-am vazut mai departe de treaba. Totusi, oare ar face cineva asta pentru mine?

Leave a Reply