Majoritatea blog-urilor de tehnologie precum playtech, quickmobile sau blog acasagsm se concentreaza pe telefoane si tablete mai degraba decat pe smartwatch-uri desi acestea sunt din ce in ce mai in voga in ultima vreme. De aceea, in randurile ce urmeaza va vom prezenta parerea noastra cu privire la Apple watch 3.

Apple Watch 3 e la fel ca primul model din aceasta serie, sau al doilea si e mai degraba adresat pasionatilor Apple ce-si doresc sa aiba toata gama de produse decat publicului larg in intregime. Apple Watch 3 e mult mai scump decat un telefon mid-range astfel ca nu a avut foarte mult succes pe piata din Romania.

E și primul care suportă eSIM si poate fi descris ca un gadget bun, dar nu neaparat si imperios necesar, mai ales pentru cei carora bugetul nu le permite o astfel de achizitie.

Apple Watch nu este chiar telefon, nici ceas. Te poate ajuta in activitatile sportive dar acest lucru il face si susceptibil la deteriorari. De asemenea, pentru cei interesati de acest aspect un produs nisat de tipul Fitbit ar putea oferi mai multe optiuni in aceasta directie fiind concepute expres in acest scop.

Vibreaza discret, astfel ca nu deranjeaza foarte tare, insa face deconectatul de la lumea virtuala si mai dificil decat inainte de a-l detine, mai ales pentru cei ce nu-si dau ceasul jos seara, inainte de a merge la culcare, riscand astfel ca acesta sa vibreze in timpul noptii.

Nu este elegant, nici sport, astfel ca este greu de integrat in tinutele office de birou, ceea ce ar putea fi o problema pentru cei ce si-l doresc pentru business si pentru o mai buna organizare a sarcinilor zilnice.

Ceasul inteligent nu este inca pe lista de gadget-uri de care romanii au neaparata nevoie, pentru multi fiind mai degraba un moft. Permite insa distantarea de telefon, este ca o extensie a acestuia ce permite utilizatorului controlul evenimentelor, calendarului zilnic si numararea numarului de pasi facuti zilnic. Pentru cea din urma functie insa, un simplu pedometru ar fi suficient.

Ceasul poate oferi si informatii utile pentru un stil de viata sanatos (plusul, nivelul de oxigen din sange, etc) ce permite optimizarea timpului petrecut jos/in picioare, optimizarea somnului, o alimentatie echilibrata, samd.

Se poate folosi si pentru preluarea efectiva a apelurilor, insa poate parea ciudat si incomod sa vorbesti cu propria incheietura, si ofera un nivel mai scazut de intimitate a conversatiei decat telefonul.

Nici autonomia nu este excelenta pentru un smartwatch, desi mai buna decat in cazul modelelor mai accesibile. E practic un ceas clasic, cu un aspect mai putin placut decat un ceas elvetian de pilda, insa cu cateva optiuni smart integrate in interfata.

Nimic insa din ceea ce inseamna Apple Watch 3 in afara de brand nu-i justifica pretul. Exista bineinteles potential de dezvoltare in zona ceasurilor inteligente, insa probabil va mai dura cativa ani pana segmentul se va dezvolta cu adevarat astfel incat sa justifice preturile astronomice practicate de brand-urile ce activeaza pe aceasta piata.

Leave a Reply