Găsirea inelului de logodnă perfect nu este, nici pe departe, o treabă ușoară! Există atât de multe preconcepții legate de acest simbol al iubirii eterne, iar industria bijuteriilor oferă game atât de variate de modele, încât nici nu mai știi ce să iei în considerare ca să te asiguri că faci cea mai potrivită alegere. În cele din urmă, se presupune că o singură șansă ai pentru a cumpăra inelul de logodnă ideal, nu-i așa?

În plus, oricât ar fi de grea toată această căutare, un lucru e cert! În niciun caz nu o să te găsească el pe tine, așa cum se întâmplă în filme cu inelele acelea perfecte peste care bărbatul dă în mod accidental.

Astfel, nu ți-a mai rămas nimic de făcut decât să te documentezi și să cauți cel mai potrivit inel pentru viitoarea ta logodnică, luând în considerare tot ce-i place acesteia în materie de bijuterii. Iar dacă piatra ei preferată este ametistul, iată și câteva sugestii care te vor ajuta!

De ce ametist și care este simbolistica acestei pietre

Se spune că are o poveste romantică, fiind asociat cu Valentine`s Day pentru că Sfântul Valentin ar fi purtat un inel cu ametist, în care era sculptată imaginea zeului Dragostei.

De asemenea, ametistul este considerat simbol al spiritualității și al înțelepciunii, dar și al iubirii pure, crezându-se despre el că poate transforma energia în dragoste. Pe de altă parte, însă, există și referințe potrivit căror ar fi fost simbol al plăcerilor carnale, iar în același timp era denumit și „piatră episcopală”.

Una peste alta, însă, este caracteristic eleganței și sobrietății, dar mai ales a regalității, ametistul fiind inclus în colecții de bijuterii regale din întreaga lume.

Și în zilele noastre, această piatră rămâne una dintre cele mai elegante opțiuni în privința oricărui tip de bijuterii. Cu ce tip de aur poate fi combinată, însă, și care sunt cele mai potrivite modele pentru a obține un rezultat echilibrat din punct de vedere estetic?

Specialiștii spun că atât aurul alb, cât și cel galben, dar și cel roz, se pot potrivi frumos cu ametistul, indiferent de forma pe care vrei să o aibă piatra. Iată câteva exemple date de cei de la E-ring.ro, producători de bijuterii cu o experiență de peste 12 ani în acest domeniu:

Aflată într-un frumos contrast, nuanța ametistului devine și mai puternică în prezența aurului alb. Iar pentru un efect și mai strălucitor, poți alege ca piatra să fie înconjurată și de câteva diamante veritabile.

  • Inel de logodnă cu ametist din aur galben

De asemenea, o combinație potrivită de nuanțe, ametistul și aurul galben putând face o pereche extraordinară, dacă bijutierul știe să dea gust și rafinament produsului pe care îl concepe.

Și în acest caz, folosirea unor diamante care să înconjoare piatra principală poate da un plus de efect și strălucire inelului.

  • Inel de logodnă cu ametist din aur roz

Combinația de nuanțe dintre ametist și aurul roz conferă o notă de eleganță, iar diamantele răsfirate în jurul pietrei centrale nu fac decât să o pună pe aceasta și mai tare în valoare.

În cele din urmă, dacă producătorii de bijuterii la care apelezi sunt pricepuți în ceea ce fac, alegerea inelului de logodnă nu mai depinde decât de gusturile tale și de ce știi că i-ar plăcea iubitei tale să primească și să poarte.

Indiferent că optezi pentru aur alb, galben sau roz, inelul cu ametist poate fi la fel de frumos. Dacă vrei să vezi și mai multe modele, ca să te convingi de frumusețea acestei pietre, vizitează bijuteria online www.e-ring.ro.

Leave a Reply