In cazul smartphone-urilor, exista numerosi producatori care realizeaza touchscreen-uri de calitate. Cele produse de coreenii de la Samsung reprezinta printre cele mai bune alegeri in materie de ecrane tactile. Un touchscreen de Samsung poate sa ofere acea experienta unica pe care orice utilizator o asteapta de la smartphone-ul sau.

In continuare, vom analiza principalele avantaje si dezavantaje ale telefoanelor cu touchscreen. O data cu aparitia tehnologiei touchscreen telefon, au aparut si numeroase avantaje si beneficii aduse de aceasta. Nu trebuie practic trecuta cu vederea nici limitarea cu care vine aceasta tehnologie. Trendul actual presupune ca toti producatorii de telefoane mobile scot pe piata doar telefoane cu touchscreen.

Dar unde sunt tastaturile? Se poate spune ca am devenit putin cam invechiti, dar bineinteles ca exista extrem de multi oameni carora le lipsesc aceste tastaturi fara sa fie alertati de acest lucru. Sunt tastaturile atat de inutile incat sa nu mai merite sa fie incluse in telefoanele mobile actuale? Sau practic acest lucru reprezinta doar o scuza, din moment ce aceste tastaturi necesita numeroase costuri suplimentare de hardware, productie si totodata control al calitatii?

Cele mai multe dintre telefoanele touchscreen sunt lipsite de caracteristici hardware. Unele telefoane au doar trei taste hardware: butonul de pornire, control volum, si butonul directional care se afla in mijloc. De ce sa nu adaugam un buton special si pentru camera, sau pentru Internet?

In alta ordine de idei, marele dezavantaj al telefoanelor touchscreen se refera la faptul ca acestea cer un spatiu extrem de mare pentru display.

Bineinteles, ca aceste ecrane destul de mari sunt foarte bune pentru vizionare filme, sau navigare pe Internet. Acestea reprezinta avantaje dar vin intotdeauna si cu cateva dezavantaje.

Trebuie sa amintim faptul ca aceste ecrane uriase de smartphone, au un dezavantaj major, acela de a necesita mult mai mult consum de energie, ceea ce duce, automat la o durata mai scurta de viata a bateriei.

Ecranele mari pot reprezenta unul din motivele pentru care bateria telefonului este epuizata foarte usor.  In cazul in care reusim sa combinam acest lucru cu folosirea frecventa a Wi-Fi-ului, timpul indelungat inainte ca ecranul sa intre in time-out, vom observa ca bateria telefonului se va epuiza foarte repede.

Pana acum v-am prezentat cateva dezavantaje importante pe care le prezinta telefoanele mobile cu touchscreen, insa acestea au bineinteles numeroase avantaje extrem de utile.

Va vom prezenta in continuare cateva beneficii foarte importante pe care telefoanele mobile cu touchscreen le au.

In primul rand, interfata de utilizator este totodata simpla si usoara. Fata de telefoanele clasice, in care utilizatorul apasa numeroase taste directionale pentru a ajunge la iconita dorita, un utilizator al telefonului cu touch poate foarte usor sa apese direct pe imaginea pe care o doreste.

In al doilea rand, telefoanele cu touch au ecrane mari, care sunt excelente pentru vizualizarea de filme fotografii si totodata pentru navigare pe internet.

Si in al treilea rand, dar nu neaparat in ultimul, telefoanele touch sunt lipsite de butoane hardware, acest lucru neputand bineinteles duce la defecte de acest gen.

Leave a Reply