Cand vorbim despre afaceri pe Internet, fie ca vorbim de un simplu blog, fie ca vorbim de un magazin de anvergura virtual, trebuie sa stim ca acestea au nevoie de gazduire web. Fara acest hosting, domeniul dumneavoastra nu va putea fi accesat.

Cea mai des intrebare pe care si-o pun de regula micii intreprinzatori, mai ales cei care nu stiu ce inseamna un mediu online, insa au planuri de viitor este: de ce sa iau un VPS si nu un server shared sau dedicat? Pentru ca intre VPS si serverul dedicat nu exista diferente majore. Intre un host shared si VPS exista foarte multi termeni de comparatie.

Pentru a fi clar acelora dintre dumneavoastra care sunteti interesati de o gazduire web, trebuie mai intai sa intelegeti ce este un host shared, si de ce VPS reprezinta avantaje, inca de cand deschideti site-ul.

Practic ce este gazduirea shared? Aceasta este o formula relativ ieftina si ideala pentru intreprinzatorii mici. Este ieftina, pentru ca pe un singur server VPS sau server dedicat se instaleaza la comun  mai multe conturi de hosting shared, iar resursele sunt impartite. Problema cu gazduirea shared este ca resursele nu au cum sa fie impartite in mod egal, de aceasta problema ocupandu-se furnizorul de hosting.

Un shared host nu garanteaza ca site-ul dumneavoastra va rula in absolut orice conditii cu un numar extrem de mare de utilizatori, deoarece este shared si absolut toata lumea trebuie sa imparta acelasi server. Acest lucru presupune restrictii de consum CPU si de memorie ram. Asta se aplica practic peste tot: indiferent de trafic si spatiu nelimitat, nu inseamna ca puteti face absolut orice doriti.

Ce este gazduirea prin VPS?  Vezi detalii ca sa aflati mai multe. La VPS problema e toatal diferita. VPS are un mare avantaj si anume acela ca partajeaza exact resursele serverului. Asta inseamna ca stiti ce ati cumparat, deci cati vizitatori puteti tranzactiona pe site si mai ales care sunt limitele. Caracteristicile unui VPS sunt: in primul rand alocarea procesorului.

Ca sa puteti intelege mai bine, trebuie mai intai sa stiti ca un server dedicat poate fi configurat in maniera in care sa isi imparta precis resursele in mai multe mini-calculatoare care practic se numesc VPS. Pe un server dedicat pot fi alocate oricate VPS-uri, in limita resurselor, bineinteles. Caracteristica de baza a unui VPS, este alocarea CPU, care reprezinta un procentaj din procesorul serverului dedicat ce va este alocat dumneavoastra.

In al doilea rand alocarea memoriei RAM. Aceasta joaca un alt rol important in vederea alegerii unui VPS de foarte buna calitate. Absolut toate aplicatiile web solicita memorie ram. O alta caracteristica este spatiul izolat HDD. Cu un VPS, chiar daca nu aveti sute de giga la un server dedicat, absolut tot spatiul liber si fisierele prezente sunt complet izolate de ceilalti abonati.

O caracteristica deosebit de importanta este acces root. Indiferent ca vorbim de server VPS sau un server dedicat, accesul este fara limite, insemnand ca puteti instala aplicatii, sau puteti rula aplicatii si chiar naviga pe internet prin intermediul acelui server. Numarul nelimitat de domenii gazduite, sau reinstalarea sistemului de operare la absolut orice ora.

Leave a Reply