Cel mai mare avantaj al ochilor caprui este acela ca ei sunt potriviti pentru diferite tipuri de machiaj de zi sau de seara, aceasta culoare a ochilor fiind compatibila cu aproape toate nuantele de farduri de la Make Hot.

In cazul in care ai ochii caprui si iti doresti sa te bucuri de un machiaj cat mai rezistent pe timpul zilei, ar trebui sa tii cont de urmatoarele detalii.

Fata

Incepe machiajul de zi axandu-te pe fata. Pregateste fata pentru machiaj, aplicand o baza pentru pielea grasa, iar in acest fel vei reusi sa reduci stralucirea, concentrandu-te pe zona T. In cazul in care ai tenul normal sau uscat, poti sa treci peste acest pas si sa folosesti hidratantul preferat.

Poti sa folosesti degetele pentru a-ti aplica fondul de ten lichid, iar apoi pentru ca acesta sa intre mai bine in piele foloseste o pensula, prin miscari in jos. In cazul in care nevoie de mai multa acoperire, poti aplica o nuanta mai luminoasa de fond de ten pe centrul fetei, pe mijlocul fruntii, in josul nasului, pe obraji si barbie. Poti apoi sa folosesti o pensula pentru a amesteca bine.

Aplica mai apoi anticearcanul lichid, care acopera cercurile negre de sub ochi, tapand usor cu degetul inelar pentru ca acesta sa patrunda cat mai bine in piele. Apoi acopera cu anticearcan orice imperfectiune, folosind o pensula mica. Uniformizeaza totul utilizand o pudra translucida, apoi te poti apuca de machiajul ochilor.

Maximizeaza culoarea si utilizeaza o baza. Aplica apoi un roz mat pe intreaga pleoapa, dupa care aplica o nuanta purpurie pe pliu si in coltul exterior al pleoapei. Foloseste o pensula si miscari circulare pentru a amesteca (fara sa apesi prea mult) si creeaza o trecere perfecta intre cele doua culori, iar astfel vei obtine un machiaj de zi bine armonizat.

Defineste linia inferioara a genelor cu o nuanta purpurie, care este perfecta intr-un machiaj de zi si care va infrumuseta si mai mult ochii caprui.

Adauga mai multa definire ochilor si un aspect mai gros al genelor, cu ajutorul unei nuante mai inchisa de violet sau de ce nu, folosind chiar negru la baza genelor, dat fiind faptul ca acestea sunt printre cele mai potrivite nuante pentru ochii caprui. Amesteca facand miscari in sus, iar in acest fel vei crea un efect de „ridicare” a ochilor, pentru ca acest lucru creeaza echilibru din punct de vedere vizual.

Lumineaza osul sprancenei cu o nuanta de fildes mai apoi si termina cu doua straturi de rimel. Defineste sprancenele si uniformizeaza-le folosind o nuanta maro-cenusiu. Umple spatiile goale dintre firele sprancenelor.

Obrajii si buzele

„Sculpteaza” fata prin conturarea nasului si a obrajilor, pentru a obtine un efect mai ingust, care in mod evident te va avantaja. Adauga mai apoi putina culoare obrajilor folosind un fard de obraz roz. Fixeaza machiajul cu ajutorul unui strat subtire de pudra translucida si termina folosind un luciu de piersica. Machiajul de zi pentru ochi caprui este astfel terminat.

Leave a Reply