Pompa de fantana cu plutitor este special conceputa pentru ca alimentarea cu apa sa se faca in conditii optime iar atunci cand debitul de apa este scazut aceasta pompa sa nu mai mearga pe uscat.

Ce rol are plutitorul unei pompe pentru fantana?

Durabilitatea unei pompe fantana cu plutitor, fiabilitatea ei si capacitatea ei de lucru are doua componente importante. Prima tine de calitatea pompei, de caracteristicile ei din fabricatie.

Daca este o pompa care sa aiba anumite performante, atunci pompa fantana plutitor va avea o durata de viata lunga, un consum redus si cat mai putine interventii in service.

Cel de-al doilea factor este calitatea actului de folosire, modul in care pompa cu plutitor este utilizata in cadrul instalatiei.

Pentru ca cel de-al doilea factor este unul variabil, iar in cazul pompelor de fantana care asigura si evacuarea apei din bazin, producatorii au decis sa remedieze problema mersului pe uscat care ducea la deteriorarea pompei.

Astfel, atunci cand pompa a scos intreaga cantitate de apa din bazim sau piscina, sau atunci cand debitul de apa din fantana este scazut, pompa nu merge in gol. Datorita plutitorului aceasta se opreste, protejand astfel motorul si intreg ansamblul.

In ce domenii se foloseste pompa fantana cu plutitor?

Pompa fantana cu plutitor are o arie larga de aplicabilitate. Ea se foloseste atat pentru aducerea la suprafata, in instalatie a apei curate dintr-o fantana, cat si pentru evacuarea apelor din piscine sau bazine, atunci cand acestea trebuiesc golite. Practic, pompa fantana cu plutitor are rol dublu.

Exista specificatii tehnice speciale?

Acest tip de pompe fantana cu plutitor sunt alimentate la reteaua consumatorilor casnici de 230 V si pot atinge debite de 6 metri cubi pe ora.

Sunt perfect potrivite pentru piscine sau fantani datorita modului in care se face absortia apei, prin partea de jos a pompei. Aceasta este prevazuta cu o sita fina din inox. Datorita plutitorului, aceasta nu va merge in gol.

In ceea ce priveste adancimea la care poate sa fie bagata in fantana, evident ca difera de la model la model. Un exemplu il poate oferi Pompa submersibila MULTI IP INOX 1200 oferita de catre magazinul shop-einstal.ro, care are capacitatea de a ridica apa de la o adancime de circa 46 de metri.

Aceasta pompa are ca accesoriu o reductie pentru a conecta diferite marimi de furtun de la 1“-1“1/2. De asemenea, ea vine la pachet cu un cablu de 20 de metri.

Fiind o pompa fantana cu plutitor pentru ape curate, din inox, multietajata si puternica, ea poate sa fie folosita la alimentarea unei gospodarii dar si a unei exploatari agricole de mici dimensiuni, pentru irigatie.

Ca sa contabilizam, pompa fantana cu plutitor se foloseste in mai multe domenii: atat pentru alimentarea casnica a gospodariilor, cat si pentru evacuarea apei curate din bazine si piscine.

Pompa fantana cu plutitor se poate folosi si pentru micile ateliere de productie cat si pentru micile exploatari agricole de mici dimensiuni, precum gradinile de legume, solariile sau fermele de animale si pasari cu efective scazute.

Leave a Reply