Designul scandinav este practic, simplu și versatil. Dar, dincolo de acestea, el îmbină perfect eleganța cu rusticul, practicul cu sofisticatul, construind astfel o atmosferă relaxantă, potrivită pentru toate gusturile.

În acest stil lumina este importantă. Pereții sunt de regulă albi, mobilierul este deschis la culoare, iar corpurile de iluminat au un rol deosebit de important în crearea atmosferei dorite. De asemenea, calitatea materialelor contează foarte mult, designul nordic punând foarte mult accentul pe natural – lemn, metal, materiale textile.

Albul – culoarea de bază în stilul scandinav

Nemuritoarea combinație alb-negru este des întâlnită în stilul scandinav, oferind întregii case mai multă luminozitate. Acest lucru nu înseamnă că nuanțele vesele, aprinse și frumoase lipsesc – din contra, ele crează, alături de non-culori, efecte vizuale elegante și de bun gust.

Culorile metalice și cele pastel vin în cantități mici atât în decorațiuni, cât și în piesele de mobilier. Dintre acestea, cele mai populare sunt: rozul, galbenul, albastrul și verdele marin.

Mobilier scandinav – simplu, practic și elegant

În primul rând, trebuie menționat faptul că materialele utilizate în crearea mobilei nordice sunt preponderent naturale: lemn și textile. Prezentul aduce, pe lângă acestea și elemente plastice sau metalice, dar într-un procent foarte mic, doar cât să creeze contrastul necesar unui aspect aparte.

Stilul mobilierului scandinav este modern și intim, atent la nevoile de relaxare și confort ale beneficiarului. Formele, deși sunt clasice, au un aspect tineresc și nu par deloc îmbătrânite.

Un alt lucru ce face acest stil atât de popular este dat de faptul că piesele de mobilier pot crea cele mai inedite combinații, fiind perfecte pentru locuința modernă, ce dorește să reflecte cât mai mult personalitatea proprietarului ei.

Câteva informații interesante privind mobila scandinavă

Despre acest stil de amenajare se pot scrie cărți. Îmbinând funcționalitatea cu designul deosebit, a reușit să câștige simpatia și celor mai exigenți în domeniu, iar simplitatea sa este perfectă pentru evidențierea frumuseții unei case.

În ceea ce privește mobilierul în stil scandinav, este interesant de știut că:

  • De obicei, canapelele sunt spațioase, însă nu masive și au forme geometrice ușor de integrat în decorul unui living;
  • Paturile copiilor, din dorința de a se valorifica spațiul, sunt supra-etajate, în timp ce paturile adulților sunt dotate cu lăzi de depozitare integrate;
  • Fotoliile, deși au un design modern, duc cu gândul la vintage – atât prin cromatică, cât și prin formă;
  • Mesele nu sunt simple, ci au spații de depozitare, iar mobilierul pentru balcon este adesea rabatabil.

NoRDA – mobilă în stil scandinav, pentru toate gusturile

NoRDA este singurul magazin online de mobilă și accesorii în stil scandinav din nord-vestul României și colaborează cu designeri freelanceri în vederea comercializării unor produse unice, de o frumusețe aparte.

Astfel, dacă se dorește mobilă în stil scandinav de calitate superioară, se poate accesa nordashop.com, site ce deschide poarta către o lume a eleganței, simplității și bunului gust.

Stilul scandinav de amenajare este din ce în ce mai apreciat în ultimii ani, în special datorită funcționalității, simplității și luminozității sale. Dat fiind faptul că a apărut din considerente practice, multe persoane tind însă să îl considere banal – dar este exact opusul!

Leave a Reply