O multime de persoane isi indreapta atentia spre www.panourisolare.com/, pentru a descoperi panourile solare termice, si pentru a afla care cele mai atractive oferte ale acestora.

In cele ce urmeaza insa, vom discuta putin despre aceste panouri solare, pentru ca oamenii sa aiba idee despre beneficiile acestora, inainte de a achizitiona asemenea panouri.

Instalatiile solare de incalzire a apei sau sistemele “termice solare” utilizeaza caldura libera de la soare pentru a incalzi apa calda menajera. Un boiler conventional sau incalzitor de imersie poate fi utilizat pentru a face apa mai fierbinte sau pentru a furniza apa calda cand energia solara nu este disponibila.

Beneficiile incalzirii solare a apei

Apa calda pe tot parcursul anului.  Sistemul functioneaza pe tot parcursul anului, desi va trebui sa incalziti mai mult apa cu ajutorul unui cazan sau a unui incalzitor prin imersiune in timpul lunilor de iarna.

Facturi reduse la energie.  Lumina soarelui este gratuita, asa ca odata ce ati platit pentru instalarea initiala, costurile apei calde vor fi reduse.

Reducerea amprentei de dioxid de carbon.  Apa calda solara este un sistem verde, regenerabil si poate reduce emisiile de dioxid de carbon.

Cum functioneaza sistemele solare de incalzire a apei?

Instalatiile solare de incalzire a apei utilizeaza panouri solare, numite colectoare, montate pe acoperis. Acestea colecteaza caldura de la soare si o folosesc pentru incalzirea apei stocate intr-un cilindru de apa calda. Un boiler sau un sistem de incalzire prin imersie poate fi folosit ca un rezervor pentru a incalzi apa in continuare pentru a atinge temperatura dorita.

Exista doua tipuri de panouri solare de incalzire a apei:

  • Tuburile evacuate – o banca de tuburi de sticla montate pe placile de acoperis.
  • Colectoare plate – care pot fi fixate pe placile de acoperis sau integrate in acoperis.

Panourile solare mai mari pot fi, de asemenea, aranjate pentru a oferi o contributie la incalzirea casei dumneavoastra. Cu toate acestea, cantitatea de caldura furnizata este, in general, foarte mica si, in mod normal, nu este considerata utila.

Este incalzirea solare a apei potrivita pentru casa dvs.?

Lucruri de luat in considerare

  • Aveti un loc insorit pentru a pune panourile solare?  Veti avea nevoie de aproximativ cinci metri patrati de spatiu de acoperis care se confrunta de la est la vest prin sud si primeste lumina directa a soarelui pentru cea mai mare parte a zilei. Panourile nu trebuie insa montate pe un acoperis. Ele pot fi fixate pe un cadru pe un acoperis plat sau atarnate de un perete.
  • Aveti spatiu pentru un cilindru de apa calda mai mare sau suplimentar?  Daca un cilindru solar dedicat nu este deja instalat, va trebui de obicei sa inlocuiti cilindrul existent sau sa adaugati un cilindru dedicat cu o bobina de incalzire solara.
  • Cazanul dvs. actual este compatibil cu incalzirea cu apa solara?  Cele mai multe sisteme conventionale de cazan si apa calda sunt compatibile cu incalzirea solara a apei. Daca boilerul dvs. este un cazan combinat (combi) si in prezent nu aveti rezervor de apa calda, este posibil ca un sistem solar de apa calda sa nu fie compatibil.

Leave a Reply