Din comoditate, presati de timp, in goana dupa ceva nou, cu totii alegem sa facem cumparaturile online. Problema sta altfel atunci cand vorbim de piese auto, asadar sunt lucruri pe care trebuie sa verifici atunci cand achizitionezi piese auto online.

Cumparaturile online sunt mult mai la indemana, chiar si in cazul pieselor auto. Problema gasirii sau nu a piesei sau a pieselor pe care le cautam este eliminata complet. Odata ce am intrat pe un anumit magazin online, vom stii cu exactitate ce comercializeaza si ce nu. Comenzile sunt foarte usor de plasat, iar livrarea este de cele mai multe ori foarte eficienta.

Iata ce trebuie sa verifici atunci cand achizitionezi piese auto online:

  • Aceasta categorie este prezenta pe cele mai multe site-uri de piese auto, iar in cazul in care nu exita, evitati sa comandati. Cu siguranta exista si alti utilizatori ce au cumparat piese auto din magazinul online respectiv, acestia postand ulterior parerea lor despre produs. Studiati parerile pro si contra si verificati necesitatea comandarii de pe site-ul respectiv.
  • Magazinul online trebuie sa fie autorizat pentru comercializarea pieselor auto. Foarte multe site-uri au o promovare foarte buna in online, desi nu sunt autorizate si exista posibilitatea de a nu avea piesele de care ai nevoie.
  • Inainte de a comanda o piesa sau mai multe, intrebati un mecanic auto specializat. Chiar daca preturile mici v-au atras atentia, cel mai indicat este sa cereti parerea unui specialist. In felul acesta, inlaturati riscul de a cumpara o piesa gresita sau cu specificatii insuficiente pentru brandul masinii.
  • Nu platiti niciodata in avans. O multime de site-uri s-au dovedit a fi inselatorii, utilizatorii platind in avans fara sa primeasca produsul. Magazinele de piese auto online care sunt autorizate si serioase, nu vor avea nicio problema cu plata dupa primirea pieselor comandate. Unele site-uri au modalitatea de deschidere la primirea coletului, astfel daca platiti in plus veti deschide coletul in fata curierului si aveti posibilitatea de a plati sau nu.
  • Comandati de pe site-uri cunoscute, cu clienti fideli, care sa va ofere garantie pentru piesele comandate. Piesele auto achizitionate online pot fi mai mult decat va doriti sau un esec total. Exista piese care dureaza o perioada foarte lunga, dar si piese care dupa 3-4 utilizari se strica. De aceea este indicat sa va orientati dupa cea mai buna oferta.
  • Datele utilizatorilor trebuie sa fie protejate. Chiar daca este vorba despre piese auto, comandarea acestora online necesita inregistrarea pe site – automat oferirea datelor personale. Daca totusi va doriti plata in avans cu cardul, asigurati-va ca datele contului sunt confidentiale si in siguranta.

Cautati cu atentie piese auto online si veti observa ca nu este chiar atat de dificil precum pare comandarea acestora. Asigurati-va ca verificati toate cele de mai sus, pentru a evita alte defectiuni sau inselatorii la care sunteti predispus. Achizitionarea unor astfel de piese este complexa, din punct de vedere al online-ului, asadar ar trebui sa va consultati si cu un mecanic a carui parere conteaza foarte mult.

Leave a Reply