Ceasul este una dintre cele mai interesante inventii ale omenirii. Vazut la inceput ca un simplu obiect util, care inlocuia cu succes clepsidra, pentru a ne arata trecerea timpului, acesta a evoluat mai apoi in obiect de arta si de vestimentatie, ajungand sa fie comercializat pe sume fabuloase si purtat de persoanele cu venituri peste medie.

Vechii orologieri sunt astazi inlocuiti de ceasurile cu cuartz, al caror mecanism este pe cat de simplu, pe cat de ieftin. Iar de la simpla indicare a orei, ceasurile au astazi dubla utilitate, fiind in acelasi timp si minunate obiecte de decor.

Numai ca preturile nu mai sunt atat de exclusiviste, fiecare dintre noi putand avea parte de ceasuri decorative la cele mai mici preturi. Sa vedem insa de unde putem achizitiona ceasuri decorative si care sunt modelele cele mai solicitate in zilele noastre.

Un perete, un anotimp…

Ai un colt golas in casa, la vedere, pe care nu stii cum sa-l pui in valoare? Un ceas decorativ adecvat iti poate schimba total atmosfera in camera daca stii ce anume sa alegi. Din acest punct de vedere, daca intri pe site-urile specializate in obiecte de decor pentru interior, poti gasi ceasuri decorative pe gustul tau.

In principiu, acestea au niste dimensiuni standard, cu diametrul de 30 de centimetri, suficient pentru a fi vizibil din orice punct al camerei. Din punct de vedere al designului, acesta este pe cat de simplu, pe atat de atragator.

Cadranul este inscriptionat cu cifre arabe, de dimensiuni rezonabile, astfel incat sa aiba o vizibilitate buna. In ceea ce priveste fundalul, acesta poate fi diferit, acest lucru tinand doar de imaginatia designerului.

Printre cele mai folosite fundaluri pentru ceasuri decorative se numara florile, precum trandafirii albi sau roz, lalelele sau crinii, insa nu lipsesc fluturii in culori pastelate.

De asemenea, fundalul acestui tip de ceasuri poate reprezenta o imagine a Parisului vechi, Turnul Eiffel sau poduri celebre ale lumii. Bineințeles, aceste peisaje pot sa difere de la un producator la altul.

Mecanism simplu

In ceea ce priveste functionarea, trebuie spus ca ceasurile decorative functioneaza in principal pe mecanisme din quartz. Astfel, majoritatea ceasurilor din zilele noastre folosesc acest tip de mecanism, cu baterii, cu exceptia producatorilor consacrati, de la care vom putea achizitiona ceasuri de decor cu mecanism mecanic sau chiar automatice.

Bineintreles, aceste ceasuri au un pret considerabil mai mare, incomparabil cu ceasurile pe quartz. In ceea ce priveste cadranul, daca fundalul poate fi colat pe orice suport, de obicei pe carton, lemn sau material plastic, fata este din sticla, ceea ce le confera ceasurilor o anumita greutate si eleganta, fiind totodata usor de intretinut.

Leave a Reply