Potrivit unui raport publicat de Societatea Internaţională de Chirurgie Plastică şi Estetică (ISAPS), în anul 2016 au fost efectuate, la nivel mondial, un număr de  1.649.271 de operații de mărire a sânilor, cu 11% mai multe decât în 2015. Dintre acestea, 1.449.337 au fost măriri de sâni cu implanturi de silicon.

Prețul mediu plătit pentru o astfel de operație se ridică la câteva mii de euro, iar cele mai populare tipuri de silicoane sunt cele rotunde. Ideea este, însă, că tot mai multe femei din întreaga lume apelează la chirurgia estetică pentru a obține un bust mai mare.

Evident, fiecare este determinată de propriile rațiuni în luarea acestei decizii.

Se pare, totuși, că există și o serie de motive comune care stau la baza dorinței femeilor de a avea sâni mai voluminoși.

Iată câteva dintre cele mai întâlnite:

  • Speră să le crească și stima de sine

Există numeroase cercetări care demonstrează că femeile au o stimă de sine scăzută atunci când sunt nemulțumite de propria înfățișare.

Pe de altă parte, există cercetări care indică că sânii sunt unul dintre principalele aspecte care provoacă nemulțumiri în rândul femeilor.

Astfel, a fost realizat un studiu pe 84 de paciente cu vârste cuprinse între 21 și 57 de ani, care arată faptul că indicatorul stimei de sine a crescut de la 20.7 la 24.9, pe scala Rosenberg, după ce acestea au obținut, în urma operației de mărire a sânilor, un bust mai frumos.

  • Au sâni disproporționați

Toată lumea știe că nu există femeie care să aibă sânii egali, ba dimpotrivă, toți sânii sunt asimetrici. Unele, însă, mai puțin norocoase, au o disproporționalitate mai mare între sâni. Cel puțin suficient de mare încât să poată fi observată cu ochiul liber.

Astfel, acesta este unul dintre cele mai comune motive pentru care femeile aleg să-și pună silicoane.

  • Au slăbit și nu mai sunt mulțumite de volumul bustului

La nivel mondial, foarte multe dintre femeile care apelează la estetician pentru operația de mărire de sâni sunt nemulțumite de mărimea bustului lor după ce au pierdut foarte mult în greutate și le-au scăzut și sânii.

  • Sânii și-au schimbat forma după sarcină

Sarcina schimbă total corpul unei femei, iar sânii au destul de mult de suferit. Plus că și alăptarea își lasă amprenta asupra formei și elasticității lor.

De aceea, foarte multe dintre pacientele chirurgilor plasticieni sunt mămici care își doresc să-și recapete bustul frumos dinainte de sarcină!

  • Își doresc o viață sexuală mai activă

Studiile au arătat că mărimea sânilor reprezintă unul dintre cele mai mari complexe ale femeilor, foarte multe dintre ele ajungând chiar în situația în care viața lor sexuală are de suferit din cauza asta.

Astfel, multe dintre ele aleg să-și pună implanturi de silicon pentru a scăpa de aceste probleme, iar rezultatul chiar funcționează, femeile devenind mult mai încrezătoare în propria sexualitate, simțindu-se mai atractive și mai lipsite de inhibiții în viața sexuală.

  • Vor să pară mai tinere

Odată cu înaintarea în vârstă, multe femei constată că sânii li se micșorează și nu mai sunt la fel de mulțumite de bustul lor, ajungând să fie complexate că nu mai arată ca odinioară și că anumite părți ale corpului le dezvăluie vârsta. De aceea, multe dintre ele apelează la bisturiu.

Astfel, unul dintre cele mai comune motive pentru care femeile apelează la mărirea sânilor cu implant de silicon este ca să obțină o înfățișare întinerită.

Leave a Reply