Sistemele wireless au un beneficiu evident: libertatea de miscare pe scena. Nedepinzand de cablurile de instrumente sau de microfon sau de necesitatea de a ramane aproape de monitorul difuzoarelor, aveti libertatea de a va deplasa in spatiul de performanta.

Pentru artistii si prezentatorii activi acest lucru poate fi un mare avantaj. Sistemele wireless pot fi de asemenea configurate mai repede si ajuta la minimizarea dezordinirii cablurilor, a microfoanelor si a monitoarelor de podea care ii multumesc pe artistii interpreti sau executanti.

Desigur, beneficiile lor nu se limiteaza la scena; veti gasi sisteme fara fir in case de cult, sali de curs, teatre, sali de dans si excursii  – oriunde sunt prezentatori, instructori sau interpreti care cauta libertatea de miscare. Va reacomandam boxa jrh a82 300W cu USB si microfon wireless acesta fiind un super sistem.

Sistemele wireless au devenit din ce in ce mai populare, impreuna cu imbunatatirea sunetului, fiabilitatii si accesibilitatii acestora. In acest ghid va vom prezenta diferitele tipuri de sisteme wireless si caracteristicile pe care sa le cautati in alegerea corecta.

Mai multe persoane si companii au facut afirmatii concurente ca au inventat primul sistem fara fir. Cele mai vechi scheme de mic wireless si truse do-it-yourself au aparut in revista pasionatilor, cum ar fi Stiinta populara si Mecanica populara la mijlocul anilor ’40.

De la sfarsitul anilor ’40 pana la inceputul anilor ’50, diferitii oameni au creat “microfoane radio” care transmiteau semnale folosind frecvente radio. Aceste sisteme au aparut sporadic in evenimentele teatrale si sportive.

Fratii Shure au pretins ca au primul sistem cu microfon fara fir pentru artistii interpreti sau executanti. Numit Vagabond, a avut o gama foarte limitata de aproximativ 15 metri. In 1957, o companie germana numita Lab W, devenita mai tarziu Sennheiser, a creat un sistem fara fir care avea o distanta de aproximativ 300 de picioare.

Un inginer electrician american, Raymond A. Litke, a dezvoltat un sistem de microfon fara fir in 1957 care a fost folosit in diverse aplicatii, cum ar fi jocurile olimpice din 1959 si conventiile democratice si republicane din 1960. Primului brevet de sistem wireless i sa acordat in 1964. O versiune a sistemului a fost introdusa mai tarziu in acel an de Vega Electronics si a fost comercializata ca Vega Mike.

Sony a introdus primul sistem de microfon fara fir, modelul CR-4, in 1958, iar pana in 1960 a fost sistemul de alegere pentru multe spectacole de teatru si acte de cluburi de noapte. Producatorul german, Beyerdynamic, a avut succes si in aceasta epoca, prin tehnologia sa wireless, care a fost folosita in 1964 pentru a captura coloana sonora pentru versiunea filmata a muzicii My Fair Lady.

La mijlocul anilor 1970, tehnologia de compilare dezvoltata de Nady Systems a dus la sisteme wireless cu o gama dinamica mai larga. Acest lucru a dus la adoptarea lor prin acte de stadion, cum ar fi Todd Rundgren si The Rolling Stones.

Astazi, aproape toate locatiile mari utilizeaza sisteme wireless, schimband dramatic dinamica performantei. In 1996, un premiu comun Emmy pentru “pionierat in dezvoltarea microfonului wireless difuzat” a fost acordat lui Nady, CBS, Sennheiser si Vega.

Leave a Reply