Se pare ca fustele din tulle au devenit in ultima vreme atat de populare incat le vezi peste tot in magazinele de profil. Aproape ca sunt banale si intalnite la femei de orice varsta, ceea ce face ca entuziasmul tau cu privire la purtarea unei tinute de genul sa nu mai fie acelasi.

Nu trebuie sa renunti la ideea de a purta o fusta tulle doar pentru ca este prea populara si o vezi la mai toate femeile din jurul tau. Poti fi originala, daca stii ce sa alegi. Pana la urma toate femeile poarta rochii si fuste, insa fiecare aparitie de acest gen se completeaza cu un farmec aparte.

Fusta tulle, o provocare

Incepe la a te gandi ca este mai bine sa o realizezi pe comanda. Ca orice articol vestimentar realizat dupa cerinte bine stabilite, ai toate sansele de a purta ceva original, fara sa fii o banalitate. Cauta un atelier unde sa iti comanzi fusta cu pricina. Costurile vor fi fluctuante in conditiile in care depinde de dimensiuni, tipare si toate detaliile stabilite de tine. Dar merita, pe deplin.

Iata si cateva repere si sfaturi in acest sens:

  • Alege fusta nu cu inchidere ci mai degraba cu elastic in talie. Acest lucru este mai avantajos decat crezi. O poti purta pe talie sau mai sus, se va mula perfect si ceva fluctuatii de greutate nu te vor pune in situatia de a ajusta fusta de fiecare data.
  • O fusta tulle poate fi realizata din mai multe straturi de tulle. Aici depinde si de efectul dorit si de cum iti sta tie bine. Poate fi vorba de 3, 5 sau 9 straturi. Cu cat sunt mai multe, cu atat este mai bogata, mai infoiata. De preferat sa fie si mai scurta, pentru a se putea observa cat este de ampla. In caz contrar ajungi in arati ca in povesti, acele tinute ce aveau de obicei crinolina dedesubt.
  • Pentru un plus de efect si un look romantic poti alege ca ultimul strat de tulle sa dispuna de o bordura, insa nu una oarecare ci una incretita spre exemplu. Efectul este maxim. Din aceeasi categorie de efecte speciale sa spunem, poti alege broderia florala ce va impodobi fusta la stratul sau superior de material. Mici flori vor fi manual cusute, putand fi dispuse la baza fustei sau de-a lungul ei, la alegere.
  • Partea cromatica conteaza de asemenea. Poti desigur sa mergi pe varianta unei fuste din tulle de o culoare pastelata, continuand tinuta in tonuri de asemenea sau poti merge pe varianta de contrast. Conteaza de asemenea si tonul pielii si ce nuante te flateaza si din acest punct de vedere.

Par o sumedenie de aspecte de care sa tii cont. Aparent, alegerea unei fuste nu parea sa fie atat de complicata si complexa. Daca nu ai habar despre astfel de detalii, cere ajutor specializat, consultanta in domeniu. Te va interesa sa afli cum sa fii o aparitie unica si sa obtii un look pe masura, decat sa te confunzi cu alte femei din jur. Fusta tulle este o alegere, insa poate fi atat una banala, cat si una de mare impact vizual.

Leave a Reply