Recunosc ca nu sunt un utilizator de laptop, ci de computer personal, insa de-a lungul timpului am adunat suficiente informatii pentru a putea sa imi repar singur computerul in caz de nevoie, indiferent de defectiune, cum ar fi sa zicem ca s-a ars sursa, procesorul miroase a ars sau pur si simplu nu mai porneste computerul. In acest fel am reusit sa folosesc un computer vechi din 2004 timp de zece ani de zile, si chiar sa il fac sa ruleze jocuri care au aparut la 4-5 ani de zile dupa acesta. Chiar si acum daca imi scot componentele si le scutur de praf pot sa le pun intr-o unitate centrala si sa mai functioneze, iar acest lucru s-a datorat faptului ca eram foarte grijuliu cu modul in care il intretineam, curatam de praf sau de ce programe instalam pe acesta.
Insa, pe de cealalta parte, in ceea ce priveste laptop-ul cunostintele mele nu sunt la fel de bune, chiar daca putem spune ca in mare un laptop are aceleasi componente ca si un computer personal, o placa de baza la care sunt conectate procesorul, placa video si placa de memorie RAM, un hard disk, o unitate optica de scriere si cam atat. Insa, spre deosebire de un computer personal, marimea componentelor unui laptop sunt mult mai reduse, tocmai pentru a oferi avantajul mobilitatii, iar acest lucru se traduce in faptul ca eu nu mai stiu repar la fel de simplu un laptop ca pe un computer personal.
De aceea eu apelez la un service specializat de laptop, deoarece indiferent de problema pe care o prezinta laptop-ul meu, fie ca ventilatoarele acestuia sunt pline de praf, nu mai fac fata si necesita sa fie curatate iar eu nu am uneltele necesare si nici rabdare sa fac acest lucru, fie ca doresc sa ii imbunatatesc putin performanta facand un mic upgrade pe partea de procesare sau de putere grafica, indiferent de ce imi doresc pot sa apelez la un service de laptop intrucat oamenii care lucreaza acolo beneficiaza in primul rand de cunostintele pe care eu nu le detin despre laptop, computer personal, partea hardware sau software, detin uneltele si programele pe care eu nu le detin astfel incat sa repare laptop-ul si sunt platiti sa faca acest lucru.
Una dintre cele mai comune probleme care am intalnit-o la laptop-ul meu a fost legata nu de componentele sale mai importante cum ar fi procesorul, placa de baza sau placa video, ci la nivelul display-ului intrucat acesta este foarte subtire si are si o diagonala generoasa, lucru care nu este foarte avantajos daca nu esti grijuliu cu acesta. Fie ca este vorba despre mici lovituri, socuri, o mica crapatura am apelat la un service de laptop pentru ca eu probabil ca as fi stricat mai mult decat as fi facut bine.

Leave a Reply