Hainele cu protecție împotriva razelor UV nu mai sunt demult destinate doar celor care practică surf sau alte sporturi extreme de apă. Acestea sunt căutate în egală măsură și de către cei pasionați de mersul pe bicicletă, pescuit, tenis, golf și nu numai. Mai mult decât atât, unii oameni folosesc bluze UV când călătoresc și se expun timp îndelungat la soare în plimbările și vizitele pe care le fac în vacanță.

De ce este nevoie de purtarea hainelor cu protecție UV?

Nici nu e de mirare că bluzele UV au devenit atât de căutate, având în vedere că sunt una dintre cele mai bune bariere pe care le poți folosi între pielea ta și razele solare nocive pentru epidermă. Se pare că folosirea loțiunilor cu factor de protecție a trecut în plan secund, rămânând, totuși, importantă.

Tot mai mulți medici dermatologi recomandă folosirea hainelor cu protecție solară – atât pentru copii, cât și pentru adulți – ca măsură principală împotriva razelor ultraviolete, și, pe lângă asta, se recomandă și folosirea cu regularitate a cremelor anti UV.

De ce tot acest arsenal de precauții? Pentru că razele UV sunt extrem de puternice. Acestea sunt de 3 tipuri – UVA, UVB și UVC – însă ultimul dintre ele este blocat de stratul de ozon, astfel că nu ajunge pe pământ.

În schimb, razele UVA (ce reprezintă 95% dintre ultraviolete) trec prin nori, sticlă și epidermă și pot cauza apariția ridurilor, alergii solare, tulburări de pigmentare sau apariția cancerului de piele.

De asemenea, razele UVB (5% dintre ultraviolete), ajung și ele pe pământ, și deși sunt oprite de nori și sticlă, pot pătrunde în epidermă. Acestea sunt responsabile de bronz, arsuri și, din nou, de cancerul de piele.

Cred că toți acești factori de risc sunt suficienți pentru o protecție sporită, nu-i așa?

Sfaturi privind alegerea bluzei UV

Și dacă tot am trecut în agendă beneficiile purtării hainelor cu protecție solară, haideți să vedem și cum alegem o bluză UV.

Trebuie să rețineți, însă, că sfaturile sunt valabile pentru orice articol anti UV ați alege să purtați – pălării, maiouri, tricouri, pantaloni sau salopete.

  • Ține cont de factorul de protecție

La fel ca în cazul loțiunilor, și articolele de îmbrăcăminte anti UV au diferiți factori de protecție. Având în vedere, însă, creșterea tot mai mare a numărului de cazuri de cancer de piele provocat de expunerea la soare, medicii recomandă folosirea celei mai bune măsuri de siguranță – UPF 50+ (UPF – Ultraviolet Protection Factor).

Astfel, caută o bluză UV care să îndeplinească această condiție, pentru că este cea mai bună soluție pe care o poți alege pentru pielea ta!

  • Cumpără numai din surse de încredere

Există magazine dedicate sporturilor de apă care comercializează haine cu protecție solară produse de branduri recunoscute și certificate. Nu risca să-ți cumperi bluza UV dintr-o altă sursă, pentru că îți riști, de fapt, propria piele. La propriu.

Într-adevăr, internetul este foarte ofertant, dar o mulțime de site-uri vând produse contrafăcute. Verifică întotdeauna informațiile pe care le publică despre produs și asigură-te că sunt specialiști în domeniu.

Dacă ai nevoie de o sursă de încredere pentru cumpărarea unor articole de îmbrăcăminte anti UV, poți apela la shopextrem.ro, sau poți merge în magazinul ShopeXtrem din București, pe Calea Moșilor 122. Acesta este unul dintre cele mai mari shop-uri dedicate sporturilor de apă din țară.

Leave a Reply