Daca initial forajul pentru un put de apa pare sa fie un serviciu usor de solicitat, in fapt, cand te gasesti in situatia de a alege echipa care sa realizeze acest demers vei vedea ca nu mai este atat de simplu. Multi spun, dar putini pot sa realizeze foraje, mai ales tinand cont de principiile calitative.

Este indiscutabil faptul ca trebuie sa apelezi la profesionisti si nu la amatori. Diferenta se va observa si in timp, la calitatea lucrarii, precum si la durata de viata a putului.

Ce presupune o firma specializata pe aceasta nisa

Firmele specializate pe domeniul de foraje puturi apa utilizeaza in lucrari tubulatura PVC de calitate si pozitionata corespunzator. Poate ca nu intelegi, insa exact aici pare sa fie una din problemele cu care se confrunta cei care apeleaza la amatori in foraje si se trezesc ulterior cu sapaturi rudimentare ce se surpa.

Pretul pare sa fie un alt element ce diferentiaza profesionistii de amatori. Pare sa fie destul de tentant sa alegi pe cei care promit preturi mai mici. Insa stii ce implica acestea de fapt? Se prea poate ca tehnica aleasa sa nu fie una potrivita, sa platesti separat anumite elemente necesare finalizarii de foraj etc. Asadar calea mai avantajoasa este in cele din urma si cea complexa atat in servicii incluse, cat si privind pretul perceput.

Trebuie spus totusi ca pretul unui foraj va depinde de numerosi factori si nu este mereu acelasi. Tine de particularitati de caz precum: debitul necesar de apa, ceea ce se va raporta la stilul de viata al beneficiarului, adancimea la care se gaseste sursa de apa in zona, tipul de sol din zona etc.

Detalii in munca de forare

Specialistii spun ca si unele detalii pot scoate in evidenta daca avem de-a face cu profesionisti sau nu. Asadar este de preferat sa se observe tehnica de munca:

  • Dupa izolarea cu peleti betonici se asteapta cel putin 2 ore pana la cimentare.
  • Folosirea de centrori, unul care sa fie deasupra zonei filtrelor.
  • Pietrisul folosit trebuie sa aiba o granulatie corespunzatoare cu stratul acvifer.

Intretinerea unui foraj

Specialistul ce a realizat forajul va pune la curent pe beneficiar si cu privire la modul de intretinere al unui foraj. Se impune conditia absoluta in primul rand de a realiza lucrarea la standarde inalte de calitate, atat privind tehnica, cat si materialele folosite.

Se va recomanda ca periodic sa se verifice nivelul static/dinamic al forajului. In functie de nivelul forajului si implicit de nivelul de apa modul in care evolueaza, modificarile ce apar trebuie sa fie avute in vedere. Uneori se impune si denisiparea.

De asemenea, evolutia stratului acvifer va dicta si calitatea apei. Se vor urmari si anumite detalii din preajma, eventuale lucrari din vecinatate.

Pentru a fi sigur ca nu exista riscuri si ca alegerea facuta inseamna o echipa bine pregatita, dotata si cu experienta, o recomandare este EcoDrill. Tehnicile pe care le aplica se bazeaza pe echipamente complexe si moderne, ce pot oferi rezultate multumitoare.

Leave a Reply