În momentul în care te apuci să faci un site sau un blog,sunt două lucruri la care te gândeşti cel mai mult,fără de care nu ai putea realiza un blog.

Domeniul este cel mai important lucru pentru mine şi poate pentru mulţi alţii.

Numele domeniului trebuie să nu fie foarte lung,simplu de reţinut şi să fie cât de cât unic.
Extensia nu este foarte importantă,dar diferenţele de preţ variază de la 1.7€ pe un domeniu .info până la 10€ un domeniu .com.

Hostingul este al 2-lea lucru ca importanţă după domeniu.

Spaţiul.Spaţiul necesar unui site variază,de la 50MB – 5GB.Pentru un blog,nu ai nevoie de mai mult de 50MB,dar dacă vrei să faci o Reţea ai nevoie de mult mai mult spaţiu,uneori chiar depăşind 5GB.
Uptime.Orice blog sau site are nevoie de un uptime bun(99.9%).Pentru cei care nu ştiu ce e uptimeul,uptime reprezintă timpul în care serverele de unde provine hostingul sunt online.
Traficul.Dacă eşti la început,nu te vei stresa foarte mult din cauza traficului,5GB sunt suficienţi,întotdeauna traficul este calculat per lună
Email-uri.Se pot trăi şi fără ele,eu deocamdată nu am nici un email,deoarece am un plan de găzduire FREE.Pentru cei ce nu ştiu,căsuţele de email la un webhost te ajută să ai o adresă de email gen Blog@domeniu.ro

Domeniul meu este cumpărat de la WebFDNS cu preţul de 7.5€ iar hostingul este free de aici.

EDIT.Titlul este Hosting şi domenii,thema nu pune diacriticile.Scuzaţi greşelile de ortografie.

Leave a Reply