Daca va aflati in industria electrica, veti sti cat de important este ca utilizarea motoarelor electrice sa fie fabricate din materiale de inalta calitate si durabile. Cu o varietate atat de mare de motoare disponibile, doriti sa alegeti unul perfect  in functie de cerintele dvs., ceea ce devine esential sac olaborati cu un furnizor de incredere.

Cand vine vorba de motoare electrice, una dintre cele mai populare alegeri este motorul cu trei faze. Motoarele electrice cu trei faze au anumite caracteristici si sunt adesea folosite, chiar si in casele noastre. Acestea constau in principal din doua circuite, denumite circuite AC si DC.

Aceste motoare cu trei faze folosesc curentul AC si DC pentru a functiona, desi  pare ca se foloseste doar o singura faza – sunt de fapt trei faze, doua circuite de curent continuu si un circuit de curent alternativ. Prima faza furnizeaza polii electrici, iar a doua si a treia faza sunt cele care transporta curentul catre alte circuite electrice.

Marimea si fluxul de energie electrica functioneaza diferit in aceste motoare electrice trifazate decat in ​​cazul altor motoare, motiv pentru care aceste motoare sunt ideale pentru aplicatii specifice, in special atunci cand este nevoie de o productie mai mare, cum ar fi mediile si procesele industriale.

Indiferent de tipul de motor electric pe care il folositi, asigurati-va intotdeauna ca il cumparati de la un furnizor de incredere, daca este asa cum doriti un produs durabil si de asemenea unul care este sigur de folosit.  Siguranta este importanta, asa ca asigurati-va ca ati cumparat motorul potrivit pe baza ajutorului si sfaturilor furnizorului dvs. de incredere.

Elementele de baza ale alimentarii cu trei faze

Energia trifazata este o tehnica de difuzare a puterii electrice folosind trei fire diferite. Sistemele de alimentare cu trei faze ar putea avea, de asemenea, un fir neutru, care permite sistemului sa utilizeze o tensiune mai mare, permitand in acelasi timp aparatele, cu o singura faza, mai mici de tensiune. In alocarea de inalta tensiune, nu este necasar sa existe un fir neutru, deoarece incarcaturile ar putea fi pur si simplu conectate intre faze.

Energia trifazata este o forma extrem de bine organizata de distributie a energiei electrice. Toate cele trei fire poarta aceeasi valoare curenta si au o incarcare de putere echilibrata continuu. Energia trifazica nu se afla, de obicei, in casele casnice, iar atunci cand aceasta exista, o placa de alocare principala imparte incarcatura.

Majoritatea incarcaturilor de uz casnic folosesc energie monofazica. Conductorii utilizati in metoda de alimentare cu trei faze sunt de fapt colorati. Majoritatea tarilor poarta propriile coduri de culoare. Codurile de culoare ale firelor difera intr-o maniera foarte buna. S-ar putea sa existe un tipic pentru fiecare proces de fixare sau ar putea sa nu existe niciun standard.

Motoarele electrice sunt cea mai obisnuita sursa de utilizare in sistemul de alimentare cu trei faze. Un motor cu trei faze de inductie combina eficienta ridicata, un design fara probleme si un cuplu de pornire ridicat. Motoarele electrice cu trei faze sunt de obicei utilizate in industrie pentru ventilatoare, suflante, pompe, compresoare si pentru multe alte tipuri de echipamente cu motor. Un motor cu trei faze de putere este mai putin costisitor decat un motor monofazat cu aceeasi tensiune si clasificare.

Leave a Reply