Fiind vorba despre un sistem de incalzire foarte popular in ultima vreme, incalzirea prin pardoseala a generat si numeroase mituri, pe care le vom prezenta si explica in cele ce urmeaza.

Incalzirea prin pardoseala se strica mai repede

Tevile din plastic ale sistemelor de incalzire prin pardoseala au o durata de viata de 40 pana la 50 de ani atunci cand sunt utilizate corect, explica specialistii. Spre deosebire de instalatiile clasice, acestea nu imbatranesc atat de usor, deoarece sistemul functioneaza la temperaturi scazute si presiune scazuta. Este important sa folositi material care sa nu difuzeze oxigen.

In caz contrar, tevile se pot deteriora in 2 ani. Prin urmare, nu trebuie sa va orientati pentru materiale la cele mai mici preturi. Costul inlocuirii tevilor este mai mare la incalzirea prin podea decat la sistemele clasice. De asemenea, se recomanda cumpararea celui mai bun actuator termic Salus.

Nu puteti vedea incalzirea in pardoseala

Este foarte adevarat ca incalzirea prin pardoseala nu se vede, pentru ca este acoperita de pardoseala. Varianta buna este ca nici nu necesita curatare. Caloriferele trebuie curatate regulat, ceea ce nu este necesar la incalzirea in pardoseala.

In realitate posesorii de calorifere ar face totul pentru ca acestea sa fie mai mici si eventual invizibile, deci motivul de a nu folosi incalzirea prin pardoseala pentru ca nu se vede este irational. Caloriferele clasice sunt elemente care atrag atentia si care obtureaza vizibilitatea si au potentialul de a strica orice stil de amenajare interioara.

La instalare ambele sisteme sunt la fel

Caloriferele ocupa in general foarte mult spatiu, dar instalarea este usoara. Acest lucru se aplica, de asemenea, instalarii sistemelor de incalzire in pardoseala in cladirile noi: izolarea fonica si termica este asigurata pe betonul brut, iar apoi conductele de incalzire in pardoseala sunt instalate inainte de aplicarea sapei. Instalarea incalzirii in pardoseala in case deja construite si finisate este dificila.

Amenajarea incalzirii in pardoseala intr-o cladire veche, este posibila, dar foarte scumpa. Fie structura podelei trebuie sa fie marita cu cativa centimetri, fie canalele corespunzatoare trebuie sa fie sparte in podea, petru a introduce conductele. Poate fi mai usor in aceste cazuri sa se puna instalatii clasice sau in pereti si tavan, decat in podea.

Presiunea nu afecteaza sistemul

Daca presiunea in circuitul de incalzire este prea mica, lipseste apa. Consilierii recomanda sa se ia in considerare daca instalarea in cladirile vechi are sens. Depinde foarte mult de toate instalatiile din casa si de cat timp aloca proprietarul in acest scop.

Pentru ca efortul este destul de mare, si ambele sisteme de incalzire au specificul lor, fiecare proprietar va alege in consecinta. Inainte de a instala incalzirea in pardoseala, trebuie sa va fie clar ce elemente de acoperire veti folosi ulterior. De exemplu, daca este vorba despre pluta sau lemn , este necesara o incalzire speciala in pardoseala.

Incalzirea in pardoseala are nevoie si de un mediu propice si bine izolat, astfel incat caldura sa ramana in casa. In casele care nu respecta cerintele de izolare instalatiile de incalzire prin pardoseala nu functioneaza la adevaratul lor potential.

Leave a Reply