Optimizarea SEO reprezintă un pas foarte important pentru a beneficia de promovare online și implicit pentru a obține câți mai mulți clienți posibili. Cu toate acestea, există tot mai multe mituri despre acest serviciu, care induc în eroare din ce în ce mai mulți antreprenori, mai ales pe cei fără experiență în domeniu. Astfel, am decis să vă explicăm trei mituri foarte prezente, pentru a deveni mult mai imuni la astfel de explicații total neadevărate.

Optimizarea SEO se face doar pe o perioadă de timp

Total neadevărat! Trebuie să știți încă de la început faptul că aveți nevoie de optimizare SEO pe tot parcursul evoluției afacerii dumneavoastră. Nu este un moft, ci o necesitate.

Datorită concurenței în continuă creștere, dacă nu vă optimizați site-ul permanent astfel încât să vă mențineți pe prima poziție sau măcar pe prima pagină în topul căutărilor Google, atunci este foarte posibil ca o altă firmă concurentă să vă ia pâinea de la gura, sau mai bine spus locul în clasament.

Este foarte ușor să ajungeți pe primul loc, dar foarte greu să vă mențineți acolo. Așadar, acordați o atenție sporită acestui pas și nu vă rezumați doar la o perioadă limitată de timp.

Trebuie să avem cât mai multe cuvinte-cheie pe pagină

Cuvintele-cheie au un scop bine creat, dacă sunt folosite corespunzător. Este corect faptul că trebuie să adăugați cuvinte-cheie în fiecare articol pe care îl publicați, tocmai pentru a putea fi accesat şi găsit mult mai ușor de către public, însă toate au o limită.

Nu este nevoie să transformați un articol într-o înșiruire de cuvinte-cheie, astfel încât să credeți că așa atrageți atenția. Less is more este soluția în această problemă. Așadar, încercați să vă rezumați doar la câteva astfel de cuvinte, dar să fie cât mai reprezentative și relevante pentru ceea ce urmează să publicați. 

Optimizarea pentru telefoanele mobile nu este importantă

Acest mit poate fi combătut cu o întrebare. De ce toată lumea folosește telefonul? Acestea fiind spuse, este la mintea cocoșului faptul că optimizarea pentru telefoanele mobile reprezintă un pas cu o importanță semnificativă.

Tot mai multe persoane folosesc telefonul pentru a se informa, tocmai datorită faptului că este foarte practic şi util, având toate nevoile într-un singur device. Astfel, pentru a vă putea promova, este de la sine înţeles faptul că va trebui să vă creaţi un site plăcut şi din perspectiva telefoanelor mobile.

Leave a Reply