Tot mai mult creste interesul publicului roman vizavi de energia regenerabila, iar asta o demonstreaza reorientarea spre pompele de caldura. Se pare ca ideea de a folosi energie termica provenita din cea regenerabila este imbratisata de un numar tot mai mare de romani.

Pentru unii este vorba despre interesul fata de ambient, iar pentru altii despre costurile tot mai crescute ale gazului, avand ca fond disputele geopolitice.

O cauza a acestei orientari este si instabilitatea preturilor referitor la energia electrica. Este in principiu motivul pentru care ne uitam dupa alternative. Cu atat mai trist este ca in tara la noi e tot mai putina si masa lemnoasa, respectiv devine mai scumpa ori o obtii mai greu.

Pentru a acoperi necesitatile romanilor, s-a impus abordarea acestui fenomen – al energiei regenerabile, iar in acest sens se remarca pe piata de profil nume ca EcoDrill, pentru profesionalismul si expertiza ce il caracterizeaza. Se numara la ora actuala printre cei ce domina topul furnizorilor europeni privind solutiile de termoficare.

Pompele de caldura –  o alternativa eficienta in prezent

Desi relativ noi pe piata din tara la noi, serviciile de foraje pompe de caldura sunt o alegere inspirata si o recomandare din partea expertilor. Acestea sunt in schimb deosebit de utilizate in tarile scandinave, respectiv in cele din vestul Europei deja de zeci de ani.

Poti sesiza interesul crescut fata de aceasta solutie al romanilor analizand orientarea acestora spre utilizarea de energie regenerabila, captata prin pompe de caldura. Sunt recomandate si alese in principal de proprietarii de hoteluri, pensiuni, dar si imobile care se extind pe arii de peste 200 mp.

Justificarea este una pe masura – asigura un randament, dar totodata si o acoperire a investitiei totale ce depaseste nivelul asteptarilor. Cand te vei in fata faptului implinit si beneficiezi de independenta si confort, nu ai cum sa nu fii satisfacut de alegerea pe care ai facut-o.

Motivele pentru care de asemenea te va tenta o astfel de idee sunt numeroase. Spre exemplu, un sistem de pompe de caldura nu emite gaze cu efect de sera, nici noxe sau deseuri de tip cenusa.

Totodata stii ca nu risti sa cauzezi o explozie. Ca sa il folosesti nu iti trebuie aprobare din partea ISCIR. Referitor la instalatia de incalzire, ai parte de avantajul ca aceasta nu prezinta dependenta vizavi de scumpirile de gaze de urmeaza.

Resursele folosite de pompe sunt apa, solul si aerul. Poti sa le ai in vedere atat pentru spatii horeca, restaurant, cat si pentru blocuri de apartamente, vile, totodata si pentru unitatile industriale.

Au pompele de caldura un viitor promitator in tara noastra?

Desi inca nu sunt descoperite acestea de majoritatea romanilor, cu siguranta ca lucrurile se vor schimba cand vor afla despre nenumaratele avantaje ce insotesc ideea de a opta pentru foraje pompe caldura.

Daca te intereseaza sa afli mai multe cu privire la acestea, respectiv sa faci o investitie in acest sens, intra pe ecodrillforaje.ro si pune-te in tema legat de tot ce le vizeaza.

Leave a Reply