In cazul in care v-ati deschis o afacere, un atelier de croitorie spre exemplu, pe langa toate lucrurile pe care le aveti de pregatit, de amenjat si de cumparat trebuie sa va mai ganditi la un lucru foarte important in functionarea si dezvoltarea unei firme. Normele de sanatate si securitate in munca, stipulate in Legea 319 din 2006, trebuie sa fie respectate si la firma pe care dumneavoastra o conduceti.
Pentru acest lucru ar trebui sa va orientati catre o firma specializata pe aceste lucruri, o firma cu care ati putea incepe o colaborare in vederea pregatirii personalului care va executa activitati in cadrul functionarii firmei pe care o detineti. Incheierea unui astfel de contract de colaborare va aduce un plus firmei dumneavoastra. Veti beneficia de servicii specialiate in domeniu.
Serviciile referitoare la securitate si sanatate in munca au in compunere mai multi pasi, pe care firma specialiazata ii va urma in veerea executarii unei instruiri complete a personalului agajat.
In primul rand, reprezentantii firmei specializate vor veni si vor identifica pericolele, vor evalua riscurile pentru executanti, pentru echipamentele de munca, pentru mediu.

work_safety

In urma acestei evaluari vor stabili masuri tehnice, organizatorice si sanitare specifice activitatilor ce se desfasoara in firma dmneavoastra. In cele ce urmeaza se realizeaza un plan de prevenire si protectie, precum si un set de instructiuni proprii pentru completarea su aplicarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca, tinandu-se cont de specificul firmei si de particularitatile activitatilor desfasurate. Se vor stabili atributii si se vor responsabiliza anumite persoane in vederea respectarii acestor reglementari. Fiecare functie va avea reguli specifice, reguli pe care lucratorii trebuie sa le respecte. Faptul ca a muncitorul a luat la cunostinta despre aceste reguli se observa in fisa postului si in fisele special destinate pentru securitatea si sanatatea in munca.
Elaborarea tematicii pentru instruirea muncitorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca revine firmei care se ocupa de acest lucru. De asemenea tot ei vor verifica cunostintele in domeniu, precum si modul e aplicare de catre lucratori a informatiilor primite.
Instruirea introductiv generala, testarea cunostintelor iar mai apoi completarea fiselor individuale de securitate si sanantate in munca conduc catre o buna comportare a personalului angajat si catre respectarea reglementarilor in vigoare. De asemenea in acest mod sunt prevenite accidentarile, iar pastrand integritatea corporala a oamenilor pastrezi firma in conditii optime de functionare.
Firma care se va ocupa de implementarea regulilor privitoare la sanatate si securitate in munca va stabili zonele care necesita semnalizare, ce tip de semnalizare este necesar astfel incat sa existe cerintele minime cerute de legea in vigoare. Se vor solicita liste cu posturile de lucru al carui personal necesita examene medicale suplimentare, precum siliste cu posturile care la recomandarea medicului necesita testarea aptitudinilor sau control psihologic periodic.
Apelati cu incredere la o astfel de firma, nu veti regreta.

Leave a Reply