Skoda Octavia II a fost a doua generatie a modelului Octavia si a fost introdusa in februarie 2004. Noul model a fost construit pe platforma PQ35 a Grupului Volkswagen.

In 2006, Octavia Combi a castigat premiul pentru cel mai bun design. Octavia a fost produsa in Europa la uzinele Mladá Boleslav si Vrchlabí din Republica Ceha si din 2008 pana in 2010 si la Bratislava, in Slovacia. A fost produs in China, Rusia si India, adaptat doar pentru piata locala.

La 3 ianuarie 2009, lansarea pe piata a unei versiuni disponibile deja de la sfarsitul anului 2008 revizuita ca si aspect si tehnologie a fost prezentata in octombrie 2008 la Mondial de l’Automobile din Paris.

In fata, forma farurilor si a proiectoarelor de ceata si a grilei a fost schimbata. Mai mult, modelul revizuit a primit oglinzi exterioare mai mari si cu capace vopsite. In partea din spate, designul farurilor  a fost modificat, iar proiectoarele au fost puse pe bara. In interior au fost oferite huse pentru scaune si materiale de calitate superioara.

Din septembrie 2005, Octavia RS, din Marea Britanie si Irlanda, a fost disponibila atat ca varianta combi, cat si ca sedan. Versiunea pe benzina cu 147 kW  a fost completata in august 2006 de un diesel cu 125 kW.

Diferentele sunt reprezentate de farurile standard cu xenon. Motorul diesel de 125 kW a fost livrat de la jumatatea anului 2006, iar la mijlocul anului 2008 a fost inlocuit cu un motor diesel de 125 kW.

La inceputul anului 2009, Octavia RS a cunoscut un facelift in interior si o modificare a aspectului. Este adoptat sistemul de climatizare reproiectat Climatronic, sunt puse noile sisteme de muzica, precum si vitezometrul modificat. In combinatie cu cutia de viteze directa (DSG) , este disponibil un volan multifunctional.

Incepand cu 2007, Octavia Scout era o varianta soft off-road a Octavia. Aceasta ofera o capacitate imbunatatita de off-road prin tractiune integrala si o garda la sol crescuta.

Al doilea Octavia Tour are interiorul usor mai simplu. Productia Octavia Tour II a fost intrerupta in anul 2012.

In 2010, la Salonul Auto de la Paris a fost prezentata o masina concept cu actionare electrica bazata pe Octavia. Bateria cantareste 315 kilograme si se incarca la o retea de alimentare de 230 volti, timp de opt ore.

Toate modelele, incepand de la primul, au fost apreciate si vandute in masa in intreaga lume. Pentru acestea exista pe piata piese auto pentru Skoda Octavia 2 pentru toate variantele astfel incat posesorii sa aiba ocazia de a isi intretine masinile foarte bine.

Producatorii recomanda inlocuirea pieselor cu altele la fel de bune sau foarte bune, pentru ca masina sa functioneze in parametri pentru cat mai mult timp.

Utilizatorii semnaleaza faptul ca aceste modele de Skoda sunt foarte fiabile si se prezinta perfect chiar si dupa foarte mult timp cu singura conditie ca intretinerea sa fie facuta la timp. Daca ai unul dintre aceste modele de Skoda, recomandarea noastra este sa urmezi aceste sfaturi.

Leave a Reply