Bicicleta de fitness este un dispozitiv care poate fi folosit în orice moment al zilei, acasă. Cu ajutorul acesteia oricine își poate modela corpul într-un mod frumos, până se ajunge la forma dorită.

Pentru utilizarea unui astfel de aparat nu este nevoie de un antrenor personal. Achiziția unui model potrivit trebuie realizată însă numai după o studiere atentă a funcțiilor de care dispune, dar și a modului în care a fost construit.

Factori importanți de care trebuie să se țină cont în alegerea unei biciclete de fitness

Nu toată lumea își dorește o bicicletă de fitness pentru a obține aceleași rezultate. Dacă unii oameni își propun să slăbească și să scape de kilogramele în plus, alții urmăresc doar să se tonifieze și să se mențină în formă.

Bicicletele de fitness au fost concepute astfel încât să ajute la îmbunătățirea sistemului fizic și psihic, dar și pentru o modelare frumoasă a corpului, pentru îmbunătățirea funcției cardiace și pentru reglarea respirației.

Fiecare tip de bicicletă însă se adresează unei categorii anume de persoane, în special în funcție de rezistența la efort:

  • bicicleta magnetică: este ideală pentru slăbit, întrucât are o volantă mai grea decât alte modele. Atunci când volanta este mai grea, înseamnă că rezistența corpului în timpul antrenamentelor este și ea mai mare. Este vorba despre un dispozitiv perfect pentru exercițiile cardio la un nivel mai avansat, cu ajutorul căruia se pot obține rezultatele dorite într-un timp scurt. Multe dintre modelele de biciclete magnetice sunt prevăzute cu un scaun reglabil, astfel încât să poată fi adaptate pentru înălțimea celor care le utilizează;
  • bicicleta mecanică: este recomandată pentru gimnastica pasivă și nu presupune foarte mult efort. Mecanismul ei este similar cu cel al unei biciclete normale, de stradă, mișcarea fiind redată de curea, fără ajutorul volantei. În ceea ce privește sistemul de frânare, acesta este mecanic. Atunci când aparatul se oprește, pedalele rulează mai puțin;
  • bicicleta eliptică: este extrem de eficientă, întrucât cu ajutorul ei se pot lucra în același timp multe grupe de mușchi, ceea ce înseamnă că rezultatele apar mult mai repede decât în cazul primelor două modele;
  • bicicleta medicinală: a fost concepută pentru a servi recuperării după un accident. Aceasta este prevăzută cu un motor electric, iar intensitatea pedalării poate fi regalată direct de pe display. Dispozitivul poate fi folosit chiar și de către seniorii care își doresc să se păstreze în formă.

Achiziționarea unei biciclete trebuie realizată în funcție de mai multe elemente, iar dimensiunea este unul dintre factorii importanți.

În descrierea fiecărui produs se pot găsi detalii despre dimensiunea cutiei, dar și despre dimensiunea aparatului după montare. Înainte de alegerea unui model, cel care face achiziția trebuie să se gândească la cât spațiu disponibil are acasă pentru a ști exact de ce are nevoie.

DHS Fitness este deja un brand consacrat în materie de produse sportive, punând la dispoziția celor interesați de schimbarea stilului de viață o serie variată de modele de biciclete de fitness, la prețuri atractive. Adaptate pentru toate tipurile de rezultate dorite, aparatele sunt intuitive, ușor de folosit și practice pentru persoanele care nu au foarte mult timp liber!

Greșeli ce trebuie evitate în timpul antrenamentelor

Pentru ca exercițiile pe bicicletă să aibă efectul scontat, trebuie realizate în mod corect. De aceea, următoarele greșeli trebuie evitate în mod obligatoriu:

  • nu este recomandat ca trupul să fie încovoiat în timpul exercițiilor pe bicicletă. În acest mod, mușchii nu mai sunt lucrați în mod corespunzător și se încetinește procesul de slăbire/tonifiere;
  • rutina trebuie evitată. Bicicletele sunt dotate cu diferite programe. Mulți oameni cad însă în capcana de a folosi mereu același program, în ideea că deja s-au obișnuit cu el și le este mai ușor. Secretul unui antrenament eficient este diversitatea, nicidecum rutina;
  • pretenția rezultatelor imediate. Din păcate, nu puțini sunt aceia care își imaginează că după doar 2 sesiuni pe bicicletă ar trebui deja să vadă rezultatele pe care și le doresc. Exercițiile trebuie realizate în mod constant, iar, după o perioadă, cu siguranță munca va da roade;
  • alimentația trebuie să fie una sănătoasă și echilibrată. Dacă, după un antrenament, masa include foarte multe alimente nesănătoase, atunci efortul depus pe bicicletă a fost unul în zadar.

Leave a Reply