Caracteristicile windows-ului le ştiţi toţi,de asta sar peste windows şi trec la Linux.Am testat ieri Ubuntu cu gândul că mă voi stabili la el,dar nu a fost aşa din simplu motiv că sora mea nu s-ar descurca cu aşa ceva şi nu am HDD-ul necesar să instalez doua sisteme de operare.Am un HDD de 40GB.

Ubuntu este un sitem de operare (OS) gratuit şi se poate downloada de aici sau se poate comanda un CD pe care îl primiţi gratis în decurs de 4-6 săptămâni.Este tradus complet în 23 de limbi,printre care şi română.

M-a surpins plăcut când am văzut că poţi rula OS-ul direct de pe CD,fără a fi nevoie să îl instalezi,ce e drept aştepţi 5 minute până îşi dă drumul,după aceea funcţionează absolut normal.

Pentru chat Ubuntu are o aplicaţie numită Empathy care integrază Yahoo, Gmail, MSN, Jabber, AOL şi încă câteva.Ubuntu mai are multe aplicaţii printre care Firefox 3.5,OpenOffice,Rythmbox,F-Spot,GIMP.

De ce Linux(Ubuntu) şi nu Windows XP/Vista/7

În primul rând este vorba de preţ,pe un windows ajungi să dai 100€ iar un linux precum Ubuntu este free.

Unii spun că e un dezavantaj pentru linux faptul că majoritatea software-urilor sunt făcute pentru windows,dar eu nu cred acest lucru,deoarece exista programe alternative pentru linux.

Mie mi se pare că la Ubuntu,este mult mai uşor de organizat,cel puţin asta este părerea mea,ai mai multe “desktop-uri” care se comută foarte uşor prin combinaţii de butoane.

Grafica e de asemenea un avantaj in plus la Ubuntu,din câte am auzit şi văzut pe net,există foarte multe efecte vizuale.

Dacă aveţi informaţii suplimantare vă rog să lăsaţi un comentariu.

Leave a Reply